0

Bug when using Softtabs and putting in some spaces at beginning of line

Ramon Hackbarth 8 years ago updated 8 years ago 4
When using Softtabs and putting in some spaces at the beginning of the line (to intend line) after a couple of spaces the actual line jumps back at the end of the line before and removes the last two characters.
Sorry, but I can't reproduce the problem. Can you tell me your exact settings?

Also, do you have TextExpander enabled? Try to disable it and let me know if this changes anything.

You should use the tab key to indent lines. When soft tabs is enabled, this will insert the configured amount of space characters.


For me it's also not possible to reproduce it everytime. It happens often, when I restructure my HTML-code. When I'm having an element at the beginning of the line and put in 3 spaces, then somethimes the whole line jumps at the end of the line before and removing the last 2 chars.
You're right: It's the TextExpander, which was activated, but not installed.
Another thing, which happens for me: With activated (not installed) Textexpander I'm putting in 4 spaces (Softtab) at the beginning of the line and then the cursor jumps back three spaces (after the first one).

Since I'm not using Text Expander, I deactivated it now and everything's working like a charme. I'll submit another "bug" in a minute :)
When TextExpander is not installed, there is a default snippet active which replaces four spaces with one tab character. I think that is what is causing the problem. I'll disable this default snippet in the next update.
That's the problem: Deactivating soft tabs and activating TextExpander leads to an replacement of four spaces to one tab..